nem tehetsz róla, tehetsz ellene

a nem az nem

a nem az nem

Szezon és fazon

Tarlós István és az ő ízlése

2015. június 04. - mero.vera

11356151_10207233667508820_2064133031_n.jpgTegyünk helyre valamit gyorsan: az egy dolog, hogy valaki nem ért feltétlenül egyet a melegfelvonulással, mint eszközzel a társadalom toleranciájának növelésére, de teljesen más kérdés, hogy emiatt veszi a bátorságot, hogy minősítse a felvonulást és a felvonulókat. 

Eddig úgy alakult az életem, hogy kamaszkorom óta mindig nagyon természetes volt az, hogy mindenféle nem heteroszexuális, vagy nem ciszgender (ciszgender az, akinek a gender identitása ugyanaz, mint a születéskor ráosztott szexus) ember vesz körül, a munkában és a magánéletben is. Önmagában ez pont annyira téma, amennyire a szexualitás általában: van olyan helyzet, amiben sokszor előjön - közeli barátok között, vagy a gender kurzusokon - és van, ahol egyáltalán nem merül föl - a jelenlegi főnökömmel például egyszer sem került még szóba és ennek igazán örülök.

Egy időben viszonylag sokat jártam fétisbulikba, ahol tökéletesen magától értetődő volt lakkcuccokat viselni, meg még elég sok dolog természetes volt. Az is, hogy van, aki nem öltözik be nagyon, az is, hogy a beöltözés a többségnek leginkább csak ezeknek a buliknak a része, nem a hétköznapoké. Ez nem más, mint az, hogy az ember nem koktélruhában jár dolgozni, bevásárolni, vagy a kondiba. De szerencsére olyan világban élünk, hogy megteheti, hogy akár mindig koktélruhában járjon, ha úgy tetszik, még úszni is. Ezt a jogot kérdőjelezi meg Tarlós István, amikor a Pride-ot visszataszítónak nevezi.

Tegyünk helyre valamit gyorsan: az egy dolog, hogy valaki nem ért feltétlenül egyet a melegfelvonulással, mint eszközzel a társadalom toleranciájának növelésére, - én is így vagyok ezzel -, de teljesen más kérdés, hogy veszi a bátorságot, hogy minősítse a felvonulást és a felvonulókat. Előbbi a véleményszabadság része, utóbbi bunkóság, amit egy főpolgármester nem engedhet meg magának, igaz más sem. De olyan sincs, hogy egy főpolgármester magánemberként nyilatkozzék a sajtónak. Úgy nincs, hogy technikai képtelenség. És duplán bunkó, aki közszereplőként az.

A bejegyzés trackback címe:

https://anemaznem.blog.hu/api/trackback/id/tr847518572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása