nem tehetsz róla, tehetsz ellene

a nem az nem

a nem az nem

Légy magad a változás!

2015. július 08. - mero.vera

charity9.jpg

Nem tudjuk az erőszakellenességet az alapvető humánumról leválasztani, főleg mert itt már bőven erőszakról is szó van, nem csak puszta embertelenségről. Nem tudunk nem foglalkozni vele. Soha annyian nem hagyták el a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalt, mint amennyien leléptek azóta, hogy felvállaltuk ezt a témát. Ez van, elfogadjuk.

Légy magad a változás! - A linken a tökéletes érzékenyítő írás érhető el. Megfogadtuk, hogy megpróbálunk visszatérni a fő profilunkhoz, ami leginkább a nők elleni és a családon belüli erőszak volna, de amikor magyar emberek arra uszítottak magyar embereket, hogy vigyenek mérgezett innivalót a menekülteknek, nem ment.

Most sem megy, amikor holnapra egy rakás szélsőséges szervezet akciót szervez a Keletihez, mintha még a bezáratott Facebook oldaluk is a menekültek bűne lenne.

A menekültek emberek, akiknek éppúgy pillanatok alatt hullott darabokra - a hozzánk hasonlóan ilyen-olyan - élete, ahogy a miénkkel is megtörténhet, ha nem is esik jól elképzelni.

Nem tudjuk az erőszakellenességet az alapvető humánumról leválasztani, főleg mert itt már bőven erőszakról is szó van, nem csak puszta embertelenségről. Nem tudunk nem foglalkozni vele. Soha annyian nem hagyták el a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalt, mint amennyien leléptek azóta, hogy felvállaltuk ezt a témát. Ez van, elfogadjuk.

Szerintünk nem más a menekültek rémvérfarkasként való általánosítása, mint az, amikor azt mondja valaki, hogy hülye liba, magának köszönheti, minek ment haza miniben késő este.

Tudjuk mi, hogy a borzalmakat az ember ösztönösen hárítja, magyarázatokat keres; ő csak egy kis kurva, ő meg csak egy koszos megélhetési bevándorló. Vagy menekült. Mindegy, csak differenciálni ne kelljen, attól mindjárt emberközeli lesz, emberarcú, vagyis valódi emberi lény, aki lehetnék én is.

Rossz hír: volt már olyan a történelmünkben, hogy mi voltunk ők, arra sem igazán számított senki.

Szóval az, hogy ,,légy magad a változás" nekünk ugyanazt jelenti, legyen szó bántalmazott nőkről, férfiakról, aszexuálisokról, gyerekekről, vallási, vagy etnikai kisebbségről, esetleg menekültekről. Legyünk emberek. Azt emberség híján pedig nehéz megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://anemaznem.blog.hu/api/trackback/id/tr377610682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása