nem tehetsz róla, tehetsz ellene

a nem az nem

a nem az nem

A Támadó Bikával Dacoló Rettenthetetlen Lány

Köztéri művészettel az egyenjogúságért

2017. március 09. - mero.vera


A köztéri művészet rendkívül erős eszköz, nézzétek csak meg a Támadó Bikával Dacoló Rettenthetetlen Lány szobrát.

A világ harmadik legnagyobb vagyonkezelő társasága, a State Street Global Advisors méltó társaságot akart a   Wall Streeten, a nemzetközi tőzsde főutcáján álló legendás Támadó bikának. Ez lett a Rettenthetetlen Lány szobra, amit a bikával szemben helyeztek el. 

A kislány szobra a munkaerőpiacon való egyenlőségért folyó harc jelképe, a vele immár párban (szemben) álló bika pedig a jelenleg is - különösen az üzleti életben - uralkodó férfidominanciát szimbolizálja, ami ellen a lány bátran kiáll, ezzel arra biztatva a nőket, hogy maguk is tegyenek így. A szobor lábánál elhelyezett bronzplaketten az olvasható, hogy "Ismerd a női vezetők erejét".

A cég a szoborállítással párhuzamosan levelet küldött 3500 vállalatnak, arra kérve őket, hogy alkalmazzanak több nőt vezető pozíciókban. És hogy ereje is legyen a kérésnek, jelezték, hogy aki nem reagál, azzal a továbbiakban nem nagyon fognak együttműködni, ami a világ harmadik legnagyobb tőzsdecégétől azért elég komoly üzenet.

Napjainkban a köztéri művészet fő célja a hiteles és fontos társadalmi üzenetek megfogalmazása, a társadalom formálása a művészet erejével, szóval a Wall Street igazi farkasai elég jól teljesítették a feladatot. Ugyan az akció nőnapi ajándék volt, ami azt jelenti, hogy a szoborpár ebben a formában csupán még egy hétig látható a Bowling Green parkban, mi azért reméljük, hogy megszeretik a népek és állandó lakhelyre lel a Támadó Bikával Dacoló Rettenthetetlen Lány.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anemaznem.blog.hu/api/trackback/id/tr2712325443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.03.10. 18:11:53

A társadalmat formáló hiteles és fontos üzeneteket, a társadalmat méricskélő mérnököktől bajoson kaphatunk. Mert idézzük Hofit " gépháznak a kérdés, mennyi ?, válasz- harminc - mi harminc - mi mennyi? ".
Egy szó mint száz a társadalom egy kicsit bonyolultabb ügy annál mint ahogyan Móricka elképzelte a filozófiát.

midnight coder 2017.03.11. 10:58:50

A szobor meglehetősen realisztikus, azt a pár másodpercet ábrázolja, mielőtt a bika eltapossa a hülyécske, de nagy arcú kislányt. Még azt kellene alá írni, hogy így működik az evolúció.
süti beállítások módosítása