nem tehetsz róla, tehetsz ellene

a nem az nem

a nem az nem

A transz láthatatlanság világnapjáról álmodom

Ma van a transz láthatóság világnapja, Vay Blanka széljegyzete, előbújás után

2017. március 31. - mero.vera

blanka.jpgMa van a transz láthatóság világnapja, jönnek a mindenféle csoportfelhívások, hogy fotózz magadról egy rajzlappal, állj ki, vállald, stb. - Vay Blanka írása.

Én már out vagyok, és mostanság kezdem magam rosszul érezni azzal, hogy ha transz vagy, akkor bármit csinálsz, azt egy transznemű teszi, bármit csinálsz, az egy demonstráció, provokáció, emlékeztetés, orr alá dörgölés. A szexuális sokszínűség két lábon járó hirdetőoszlopa vagyok, ha tetszik, ha nem.

Egyszer kérdezte valaki, hogy nem kérek-e szivárványos kitűzőt. Mondtam, hogy nekem nem kell, olyan vagyok mint Obelix, aki beleesett a varázsital üstjébe, ezért neki nem kell innia belőle, hogy hasson. :-)
Ez viszont gyanúm vagy paranoiám szerint nem csak nekem fárasztó, hanem a környezetemnek is.

Ha bármi nemiséggel kapcsolatos megnyilvánulásom van (és ezt most tessék nagyon tágan érteni), azzal az új női voltomat mutogatom, amivel jó páran sanszosan kevesebbet szeretnének szembesülni. Amivel feszélyezek. Ugyanaz a fotó, ami mindenki másnál mondjuk egy kirándulást ábrázol, az nálam azt mutogatja, hogy nézzétek, szoknyában vagyok, először mertem felvenni lógós fülbevalót, ki van festve a körmöm, van már valami cicim, stb. Holott ez nekem eszembe sincs. Én kirándultam, és ezt az örömömet akartam megosztani azokkal, akik értékelik.
Máskor pedig igenis el szeretnék újságolni valami új, örömteli, izgalmas felfedezést, vagy idevágó pofáraesést, de nem merem, mert már így is “túl sok.”

Egy önvizsgáló gép lettem, aki azt nézi, hogy jó-e ha hozzászólok egy olyan (volt?) barátomnak a véleményéhez, aki fél éve levegőnek néz, pedig korábban nem. Vagy csak én képzelem, hogy levegőnek néz. Mit mond az illem? Aki unfollowolt, annak reagálhatok valamijére, vagy az már tolakodás? Időnként megteszem, hogy ne lehessen úgy csinálni, mint ha megszűntem volna létezni, vagy megszűnt volna a tizenvalahány éves barátságunk, időnként meg úgy döntök, hogy nem leszek csizma az asztalon, légy a levesben.


És persze simán lehet, hogy a velem való megváltozott kommunikáció miatt értelmezek fölöslegesen rosszul dolgokat. Elvi lehetőség: A-tól Z-ig paranoid vagyok.

Hát ilyenek mennek errefelé.

Én most egy transz láthatatlanság napjáról álmodom.

 

Kép: Szakács Petra

A bejegyzés trackback címe:

https://anemaznem.blog.hu/api/trackback/id/tr1512391155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skankhunt42 2017.04.01. 06:27:32

fúj. összefoglalva a poszt: az "előbújásod" után a kutya se foglalkozott veled (ugyanúgy, mint eddig), kivéve a saját cimboráid, akik meg cseszegetnek mindenért. ezért most kellett egy ilyen indexcímlapos rinyaposzt (tudjuk tudjuk, algoritmus választja ki a címlapos posztokat..), h olvashasd a sok egészséges lelkű (számodra felháborító) hsz-t, h így csikarj ki figyelmet

mindenannyi 2017.04.01. 07:18:04

Kedves Blanka,
minimális empátiával teljesen érthető a helyzeted. Néha jó lenne "csak" embernek lenned, gondolom, nem pedig egy két lábon járó coming out-nak.
Hát akkor legyen neked: szia, te másik ember! :) Minden jót kívánok neked! :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 08:27:07

Drága "Blanka", a fényképedet elnézve semmi nőies nincs benned, az arcod teljesen férfias, csak látszik az erőlködés, hogy nőnek nézz ki. Ne csodálkozz, ha ez sokakat taszít.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 08:27:17

Akkor ma ünnepelhetnek a gyíkember identitású ciszpedofil transzmakákó emberek is?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 08:28:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Pontos értekelés. Én is csináltam már ilyet. 10 éves koromban, jelmezbálon. Ki érte minek csináljék ezt egyesek felnőtten is, bálon kívül...

Tisztességes Természettudomány 2017.04.01. 08:48:03

Talán, ha nem a transzneműség lenne az egyetlen dolog, amit magadról reklámozol, akkor nem így néznének rád az emberek.

És ha találnál egy valakit, aki tényleg szeret, akkor nem vágynál az egész világ szeretetére és elfogadására.

Sarahbiciglizik 2017.04.01. 08:50:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a transzokat mindenhogyan bántják, úgyis ha nőiesebb lenne. Miért? Mert nem illik be a sorba, és ezt a magyarok nem nagyon tudják tolerálni.

2017.04.01. 09:40:40

@Sarahbiciglizik: Vannak olyanok, akik kurvajó nőnek néznek ki, annak ellenére, hogy biológiailag férfinek születtek. Ez a szerencsétlen férfinak sikertelen volt, azt hitte majd nőnek maszkírozva sikeresebb lesz. Aztán gondolom kiderült, hogy 1-2 beteg állaton kívül senki nem tolerálja. Az, hogy nem tolerálja az ilyeneket a többség, az a normális, az a természetes reakció, mert ha tolerálnánk, az a fajunk kihalásához vezetne hosszútávon. Jól van ez, ő választotta, miért kellene sajnálni, vagy bármiben támogatni az ilyeneket?

Sarahbiciglizik 2017.04.01. 09:58:10

@Admin Kapitány: Mindenki más, ő így akar kinézni így akar élni, attól még ugyanolyan ember mint mi. Mindenkit úgy kell elfogadni ahogy van, és nem a külseje alapján kell elitélni. És szerintem nem csak feltünési viszketesség..

2017.04.01. 10:07:03

@Sarahbiciglizik: Nem, nem ugyanolyan ember. Ha ugyanolyan ember lenne, akkor normális életet élne, nem akarna nőnek kinézni biológiailag férfi létére, hanem férfiként próbálna érvényesülni.

"ő így akar kinézni így akar élni" Ezért írtam, hogy ő választotta, akkor ne rinyáljon, éljen boldogan! Minden lehetősége megvan ehhez, sok más országokban nem ilyen toleránsan kezelik a hasonszőrűeket.

"Mindenkit úgy kell elfogadni ahogy van, és nem a külseje alapján kell elitélni." Tehát hagyni kellene szabadon érvényesülni és kibontakozni a pedofilokat, szadistákat stb stb?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 10:24:51

@Admin Kapitány:

"Tehát hagyni kellene szabadon érvényesülni és kibontakozni a pedofilokat, szadistákat stb stb?"

Mondjuk a pedofil kártékony, "Blanka" meg csak szánalmas.

Szeretne "láthatatlan" maradni, de igazából az lenne neki a tragédia, ha senkinek nem tűnne fel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 10:28:55

Elképzelem, ahogy a láthatatlanság vágyától hajtva a transzik úgy prájdosan felvonulnak Budapest utcáin - persze láthatatlanul. :D

Kadhafi ezredes 2017.04.01. 11:04:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként ez a legzavaróbb a buzeránsokban. Ha nem veszel róla tudomást, akkor „kirekeszted”, ha észreveszed, netán még szóvá is teszed, hogy nem normális a viselkedése, akkor meg „megkülönbözteted”. Ezeknek semmi sem jó.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2017.04.01. 11:32:24

Ez a sok gyökér hozzászólás pont megmutatja, miért vágyik a láthatatlanság napjára Blanka.
Fel a fejjel, nem mindenki ilyen sötét, csak még korán van így hétvégén :)

Szép napot neked is, Blanka.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 11:34:55

@leningrad:

Ha annyira láthatatlan akar lenni, akkor miért posztolja ki magát arcképpel??

Sarahbiciglizik 2017.04.01. 11:51:05

@Admin Kapitány: Én úgyvettem észre, hogy mi magyarok vagyunk pont az a nép aki legjobban elitél mindenkit nem a más országok.
Persze nem, de a teljes kirekesztés sem megoldás.

Sarahbiciglizik 2017.04.01. 11:51:05

@Admin Kapitány: Én úgyvettem észre, hogy mi magyarok vagyunk pont az a nép aki legjobban elitél mindenkit nem a más országok.
Persze nem, de a teljes kirekesztés sem megoldás.

Skankhunt42 2017.04.01. 13:05:32

@Sarahbiciglizik: jaja te úgy vetted észre. mert már éltél minden más országban hosszú-hosszú évtizedeket, h ilyen véleményed lehessen. vagy csak simán öngyűlölő retardált vagy.

C:\> 2017.04.01. 13:18:14

Jaj már, Bian, legalább magadnak ne hazudj. Ha láthatatlan akarnál lenni, akkor nem posztolnál magadról, a sajnálatra méltó külsődről állandóan fotókat, az önkritika totális hiányával.

Bian, legyél egy kicsit őszinte magadhoz: mielőtt kitaláltad magadnak ezt a jó kis transzidentitást (egy éve?), hogy a kapuzárási pánikodban elmenekülj a problémáid elől, te is furcsának találtál volna egy ilyen embert, amilyen te most vagy.
Te most azzal szembesülsz, hogy hoztál egy baromi rossz döntést, amiről előre látható volt hogy hülyeség (negyven fölött, kopaszodva, kitalálod hogy KISLÁNY vagy, BianKA néven) aztán most hisztizel, hogy a TE saját rossz döntésedet miért nem tudod lenyomni az élet torkán.

Az értelmes döntés a részedről az lenne most, hogy megvonod az egyenleget, levonod a tanulságot, és ha még nem fordíttattad be műtétileg a farokbőrödet, akkor szépen visszajössz faszi identitásba.
De persze ezt nem vagy képes meglépni, mert ahhoz be kéne látnod, hogy tévedtél.

Van az úgy, hogy valaki azt képzeli hogy mindenki más hülye ő meg helikopter, csak nem sokra mész ezzel a hozzáállással.
Mindenki érti, hogy a problémáid elől akartál elmenekülni egy szivárványos disney-barbie műanyag mesevilágba, ahol te óvodás miniszoknyás kislány leszel majd minden felelősség nélkül, de ez hülyeség volt: a problémáid nem szűntek meg, viszont kaptál egy csomó nagyon súlyos újat is.

Ideje belátni, hogy erről nem a világ tehet, hanem te, aki ezt a rossz döntést hoztad, és korrigálni magadat.

Nea Necc 2017.04.01. 17:13:58

Ez, ugye egy blog, és egy blogbejegyzés. Ami alapértelmezésben privát, intim felület. Azon töröm a fejemet, hogy akik alant idebotlottak, csak azért, hogy alantasan személyeskedő, sablonosan irányzatos, bunkó megjegyzéseikkel vajon mind ismerősei-e korábbról a szerzőnek: Ha igen: hát, tanulhatnának; akkor nem kevernék ide azt a baromságot, hogy térjen meg a cisz férfiak közé, azt a penetra ostobaságot, hogy pedofíliát emlegetnek, és folytathatnám. Ha nem: ennyi troll kering körülöttünk állandóan, bizony... És ezért vágyik - nagyon - minden transzszexuális, de tágabban minden lmbtq ember végső soron láthatatlanságra: arra a (társadalmi) állapotra, amikor természetes élethelyzet lenne annak lenni, ami a maguk érzése, tudata szerint számukra adottság. Amikor nem lenne állandó kérdés tárgya, miért vagy az, aki, miért vagy olyan, amilyen. A láthatóság addig fontos minden, (minden!) kisebbség számára, amíg a többség reflexszerűen és kirekesztően, megbélyegzően megkülönbözteti őket, ez addig - tetszik, nem tetszik - jogokat kivívó, jogérvényesítő eszköz. De ki a csoda szeret állandóan ezért nyüzsgölődni!? Azt hiszem, igazából senki. De addig, amíg kell, addig kell. És remélem, egyre több többségi helyzetben élő ember, magyar állampolgár érti meg ezt. A többieknek, az értetleneknek, a passzióból agresszív - itt is önelégülten röhögcsélő - éretleneknek pedig azt kívánom, tapasztalják meg a maguk egyik kisebbségi dimenziójában ugyanazt a megaláztatást, amit ők próbálnak Vay Blanka rovására elkövetni. Hát, így...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 18:46:56

i@Nea Necc:

"Ez, ugye egy blog, és egy blogbejegyzés. Ami alapértelmezésben privát, intim felület."

Ezt komolyan mondod? Egy nyilvános, mindenki számára elérhető és kommentelhető poszt intim felület? Jól felismerhető arcképpel? Én inkább exhibicionistának mondanám: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Ennek fényében külösen vicces a láthatatlanság vágya.

Én amúgy nem ítélem el "Blankát", de attól még sajnálhatom és kinevetem magamban. Természetesen nyilvánosan soha nem mutogatnék rá, nem aláznám meg, de itt ő rohant tátott szájjal a faszerdőbe.

Jude 2017.09.18. 20:12:41

Nem igazán értem, hogyan védjük a fajunkat a kihalástól azzal, ha őt nem fogadjuk el.
Ha beszólunk neki, és elérjük, hogy rosszul érezze magát, attól többen leszünk?
Vagy eldöntjük, kivel párosodjon és szaporpdjon őhelyette és a másik személy helyett is, akivel szaporodik majd? És ők majd ebbe beleegyeznek? Azért, hogy ti elfogadjátok őket? Vagy mégis hogy gondoltátok ezt?
Esetleg van itt olyan hölgy, aki szeretne neki gyereket szülni, hogy ne haljon ki az emberiség?

Vipera01 2017.10.16. 22:49:23

@Jude: Vannak bizonyos társadalmi normák, amik kellenek az egészséges élethez és a fiatalok fejlődéséhez.
Kell bizonyos erkölcsi határokat húzni, hogy mit fogadunk el, és mit nem.
Az LMBT meg ezen a határon túl van.
Hogy kivel párosodik, az az ő dolga. Az viszont, hogy ő ezt nyilvánosan el akarja fogadtatni mindenkivel, meg normalizálni akarja, az már nemcsak az ő dolga.
Meg nem az hogy beszólunk neki, csak vele ellentétben nekünk van józan eszünk. Attól hogy ő nőnek képzeli magát, még nem az. Ő Mártonnak született, és az is fog maradni, hiába hivatja magát Biankának.
süti beállítások módosítása