nem tehetsz róla, tehetsz ellene

a nem az nem

a nem az nem

"Nem fog a család kísérgetni mindenhová"

Olvasói levél 2. - Fehér Krisztina

2014. november 27. - mero.vera

Las-Vegas-Bodyguards.jpgA férfiak általában azzal védekeznek, hogy a nő tehet róla. Ezek szerint minden nő már születése pillanatától bűnös, és csadorban kellene járnia, ha meg nem teszi, akkor magára vessen. Tisztára, mint az iszlámban.

Ezt egyébként úgy mondják, mintha kizárólag ribanc kinézetű csajok válnának áldozattá, holott ez nem így van. Emlékszem egy estre, amikor 70 éves nénit szedtek le a bicikliről a földúton, hazafelé a kertjéből. Nyilván ő is kihívóan viselkedett.

Ha valaki erőszakolni akar, az akkor is lecsap, ha épp egy futó nő jön szembe melegítőben, vagy a munkából megy hazafelé izzadtan, csapzottan. Ehhez nem kell miniszoknya. És könnyű azt mondani, hogy este ne mászkáljunk egyedül. Aki estig dolgozik, vagy hajnalban megy, amikor még sötét van, annak nincs választása. Nem fog a család kísérgetni mindenhová.

A nemi erőszak fő motivációja egyébként nem maga a közösülés, hanem az, hogy egy védtelen nőt maguk alá gyűrjenek, és uralkodjanak rajta. Hogy azt érezzék, hatalmuk van, és azt tesznek vele, amit csak akarnak. Pedig állítólag azért is vagyunk emberek, mert tudunk uralkodni az ösztöneinken. Erőszakolni viszont csak olyan fog, aki nem tud vagy nem akar uralkodni rajtuk. Aki pedig erre nem képes, azt ki kell vonni a forgalomból. És nem a miniszoknya a legnagyobb erőszakra ösztönző erő, hanem az alkalom. Tehát akár munkásgatyában is lehet egy nő, ha éjjel egy ilyen elbaszott alakba egyedül belefut, és az feltételezi, hogy könnyű préda lesz, nagy eséllyel berángatja a bozótba. 

És még valami. Ha egy "egészséges" embernek lehetősége lenne megtenni valamit (amivel viszont másoknak szenvedést okoz), mert erősebb, vagy mert nem látja senki, még nem jelenti azt, hogy meg is teszi, nem igaz? Na ezeket az arcokat ez nem érdekli. Csak a saját vágyaik kielégítése a cél, és az lehetőleg azonnal. És ha valaki "beteg", akkor valóban nem helyes az áldozatot hibáztatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://anemaznem.blog.hu/api/trackback/id/tr306938191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása